Loomstate
19:00 - 20:00
Loomstate
Loomstate
19:00 - 20:00

Poprock • Funk 

Tielt 

  • Michiel (26 ♂ Meulebeke (BE)) - Stem
  • Balder (26 ♂ Gent (BE)) - Toetsen
  • Klaas (25 ♂ Kortrijk (BE)) - Drum
  • Maxim (25 ♂ Tielt (BE)) - Gitaar
  • Seppe (26 ♂ Zwevezele (BE)) - Gitaar
  • Tore (20 ♂ Tielt (BE)) - Bas
THE LIGHTHOUSE
20:00 - 21:00
THE LIGHTHOUSE
THE LIGHTHOUSE
20:00 - 21:00

Frisse, dansbare popsongs die het midden houden tussen Two Door Cinema Club, Walk The Moon of The 1975, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.

Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 60 live shows de band onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, onze eigen Gentse Feesten en het voorprogramma van Alice On The Roof in een uitverkocht Het Depot.

Eind 2015 dook de band de befaamde Wisseloord Studios (NL) in met producer Erik van der Horst (Hooverphonic, Anouk, David Garrett …) om hun debuut-EP op te nemen. Let's Make a Scene EP werd op 15 april 2016 uitgebracht en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland.

Sinds 2013 gaat Studio Brussel op zoek naar 3 bands die het label 'De Nieuwe Lichting' verdienen. Dit jaar was één van deze trofeeën weggelegd voor The Lighthouse. Daarmee mag de band zich in het selecte gezelschap van ondermeer Tout Va Bien, Brihang, Amongster, St. Grandson en Equal Idiots scharen. En alsof dit nog niet genoeg is, bezorgt ri4vos hen nu ook nog het etiket Muzikale Vuurtoren.

Bezetting

Discografie

DE DOLFIJNTJES XXL
21:30 - 23:00
DE DOLFIJNTJES XXL
DE DOLFIJNTJES XXL
21:30 - 23:00

Wie Feesten zegt, zegt Wim. Wie Wim zegt, zegt Wim Opbrouck.

Wie Feesten zegt, zegt Wim. Wie Wim zegt, zegt Wim Willaert.

 

Beide Wimmen zijn naast veelgeprezen Vlaamse steracteurs (Het Eiland, In De Gloria, Eigen Kweek, Bevergem en duzd andre dingn) fervent aanhanger van de accordeon of zoals ze het zelf graag plastisch zeggen: den trekzak. Ze vonden elkaar op de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. De muzikale vonk sloeg over na de aankoop van twee Taiwanese accordeons. Deze twee instrumenten vormen nog steeds het kloppend hart van De Dolfijntjes. Pure onversneden rock & roll op accordeon, jawel!

De Dolfijntjes hebben hun hoofdkwartier in een oud schooltje in Harelbeke. Tijdens de repetities in de voormalige schoolrefter, is de naam ontstaan. Isomo-dolfijnen aan de muur waren de inspiratiebron voor de meest hippe naam ooit bedacht voor een rock & roll band.

 

De Dolfijntjes werden begin jaren '90 opgericht en speelden sedertdien op de podia van cafés, jeugdhuizen, theaters, schouwburgen, festivals en tv-programma’s in België en Nederland. De Dolfijntjes spelen in de zomer van 2017 een beperkt aantal optredens in een extra grote bezetting.

 

Bitter ernstige accordeon-clubhouse,
gedoopt in de zwarte ziel van het diepe West-Vlaanderen.

De Dolfijntjes zijn terug van nooit ver weg geweest.
Dampend en stampend.
Waanzinnige popsongs, puur en onversneden,
recht naar de plexus solaris.

Bezetting

Discografie

DJ Bobby Ewing
23:30 - 01:00
DJ Bobby Ewing
DJ Bobby Ewing
23:30 - 01:00

Bobby Ewing is een muziekkiezer en een muziekmaker. Hij is 1/3 van de lean-and-mean-dancing-machine Discobar Galaxie (waarmee hij dit jaar de driedubbelaar Boombox uitgebracht). Hij was mede-oprichter van twisted synthrockers Shameboy, en maakt samen met zijn kompaan King DJ 4T4 ‘nieuwe disco’ met Martians.

Ewing is een begenadig draaitafelatleet met een encyclopedische kennis en flink wat kilometers op de teller. Hij kan bijna alles draaien maar hij draait lang niet alles. Daarom houdt hij van lange sets waarin hij zijn duivels kan ontbinden en zijn favorieten naar voren mag schuiven. Disco is voor Ewing evenveel Italo als Philly, soul evenveel Motown als Lidell. Rock betekent zowel Steve Miller Band als LCD Soundsystem, electro zowel Alan Parsons Project als Booka Shade. Een man van véél en verschillende muziekjes, dus.

Ewing is ook nationale hofleverancier van de fijnste mixtapes om in de auto te beluisteren. Zijn playgroundmixes op Studio Brussel zijn daar een mooi staaltje van.

Hij draait, creëert en verwerkt muziek. Vooral moderne muziek om op te dansen. En hij is heel beleefd.

Bezetting

  • Jimmy Dewit (dj)

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos